seizoen 2023 was supermooi!

 

 Susan Bakx -Plasmans is medeauteur van de boeken van De Zeeuwse Streekdrachten ; het handboek voor het maken van kleding en de Zeeuwse Streekdrachten Goed Gemutst. Zij is modeontwerpster . Ze ontwierp mode voor confectiebedrijven en tekende in opdracht borduurwerk en applicaties voor kleding. Ze maakte ook Haute-Couture in opdracht en is stylist voor modeshoots.

Daarnaast werkte ze 17 jaar op de streekdrachten afdeling van het Historisch Museum de Bevelanden te Goes waar zij ook meewerkte aan tentoonstellingen. 

Zij exposeert haar ontwerpen die geïnspireerd zijn door streekdrachten in diverse musea en gaf lezingen over mode en streekdracht door geheel Nederland. Haar werk verscheen tevens in boeken over Zeeland . Susan wil de schoonheid in deze streekdrachten laten zien en een link leggen naar een hedendaagse toepassing zodat de kennis over dit onderwerp op een moderne manier wordt gewaarborgt voor de toekomst.

 

 

hiernaast een ontwerp dat geïnspireerd is  op de muts uit de Cadzandse streekdracht. De muts heeft ter versteviging een karkas van een fijn omwonden ijzerdraad. zij heeft dat gebruikt om het kraagje mooi rechtop te laten staan.

expositie 2 

Een verzameling van oude kappers gereedschappen en scheerspullen  van dhr.Paul Jeunink . Dhr. Jeunink heeft zelf dit vak heeft uitgeoefend.

wat dacht u van één van de eerste warme permanent apparaat. Het is te zien in het MuseumHuis1912. en nog veel meer.